marți, 21 decembrie 2010

Prajitura Cabana



Ingrediente:
 - 250 g zahar
 - 50 g unt
 - 600 g faina
 - 3 ling. miere
 - 4 ling. lapte
 - 2 oua intregi
 - 1 ling. bicarbonat

Crema:
 - 3 budinci de vanilie
 - 750 ml de lapte
 - 250 g zahar pudra
 - 250 g unt
 - 2 vanilii

Glazura:
 - 200 g zahar pudra
 - 3 ling. ulei
 - 3 ling. cacao
 - 4 ling. apa fiarta

Preparare:
1. Ingredientele pentru blat se framanta toate la un loc si se imparte aluatul in 2.
Dintr-o parte se fac 2 foi care se taie in 3 pe lungime, cat foaia e calda.
In cealalta parte de aluat se pune cacao, se intinde si se fac 12 betisoare lungi cat tava si se coc 6 deodata.

2. Budinca se fierbe cu laptele, se lasa sa se raceasca, apoi se freaca untul cu zaharul si 2 vanilii.
Cand budinca e rece se adauga untul frecat cu zaharul si cele 2 vanilii.

3. Se asambleaza prajitura, se pune o foaie, crema, 3 betisoare, crema, 2 betisoare, crema, un betisor si lateral se alipesc cele 2 foi pentru a forma cabana.

4. Pentru glazura, se amesteca ingredientele, in ordinea specificata mai sus la sectiunea Glazura.
Se inveleste in cabana in glazura de ciocolata rezultata.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More