luni, 31 ianuarie 2011

Prajitura Frantuzeasca




Pentru foi aveti nevoie de:
 - 300 gr făină 

 - 150 gr zahăr
 - 150 gr margarină
 - 1 praf de copt
 - 2 linguri de cacao
 - 200 gr smântână

Umplutura se face din:
  - 6 albuşuri

 - 250 gr zahăr
 - 150 gr nucă cocos

Crema
  - 6 gălbenuşuri

 - o budincă de vanilie
 - 500 ml lapte
1. Laptele se pune la fiert. 
2. Cele 6 galbenusuri se omogeniuzeaza bine cu praful de budinca. 
3. Se adauga in lapte si se fierb pana se ingroasa.
4. După ce s-a răcit se adauga 250 gr unt amestecat cu 250 gr zahăr.

Aranjarea prajiturii:
1. Intai se pune o foaie maro, apoi umplutura de cocos, vişine şi stafidele.
2. Se completeaza cu cealalta foaie maro. Toate acestea se coc la cuptor 20-25 minute.
3. La final, se pune deasupra crema de vanilie şi se pudrează capucino sau cacao.

 Este o prajitura aspectoasa si foarte buna, cu care nu veti da gres in fata musafirilor niciodata.
Pofta buna!

1 comentarii:

miremirc spunea...

Arata f bine !

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More