vineri, 25 februarie 2011

Prajitura Amandina

Ingredientele pentru blat sunt:

-7 oua
-5 linguri de apa
-12 linguri de faina
-10 linguri de zahar
-2 linguri cacao
-1 varf de lingurita sare

Ingredientele pentru crema sunt:
-3 oua proaspete
-1 cana de zahar
-2 linguri de cacao
-un pachet de unt

Pentru sirop:

-200 ml cafea (se poate pune orice tip de cafea, care va place mai mult)

Glazura:

-5 patrate de ciocolata menaj(se poate inlocui cu o tableta de ciocolata aerata)
-5 linguri cafea

Mod de preparare al blatului:
1. Se bat bine albusurile cu zaharul, se adauga sarea si 5 linguri de apa.
2.  Se adauga cacao si galbenusurile iar la final se adauga faina.
3. Se omogenizeaza amestecul cu mixerul. O tava pentru copt se tapeteaza cu faina si se toarna in ea compozitia de mai sus.
4. Se da la copt pentru 20 de minute. 

Crema:
1. Se omogenizeaza bine ouale cu zaharul si cacao, se pun apoi pe baie de aburi si se fierb pana se caramelizeaza crema.
2. Untul se bate spuma separat.
3. Dupa ce se raceste crema se adauga peste unt si se omogenizeaza bine.

Blatul, dupa ce s-a racit se taie in 2 felii pe orizontala si se insiropeaza bine. Se umple cu crema cele 2 parti.  Deasupra se toarna glazura si se orneaza cu samburi sau dupa plac.

 Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More