luni, 18 aprilie 2011

Fursecuri de Pasti cu gem de caise si nuca de cocos

Aceste fursecuri le-am descoperit recent pe un site cu retete de prajituri si fursecuri, noua ne plac mult.

Le voi prepara si anul acesta de Pasti.

Ingrediente:
- 1 ou proaspat intreg
- inca 1 galbenus de ou
- 1 lingura cu apa
- 120 ml ulei
- 120 grame de zahar
- 1/2 lingura mica cu praf de copt
- o sticluta cu esenta de vanilie sau 2-3 pliculete cu zahar vanilinat
- 300 grame faina
- dulceata de caise
- 150 grame de nuca de cocos
Modul de preparare este:
1. Mai intai amestecati bine cu mixerul ouale cu lingura de apa, adaugati apoi zaharul si vanilia.
2. Uleiul se adauga treptat in compozitia obtinuta, mixand in continuare. In final, adaugati faina in ploaie.
3. Va trebui sa rezulte un aluat care sa nu fie nici prea moale nici prea tare, astfel incat sa il puteti modela.
Treceti-va mainile prin putin ulei si incepeti sa modelati bilutele.
4. Aranjati apoi bilutele in tava, dupa ce inainte ati pus in tava hartie de copt. Lasati putina distanta intre bilute deoarece vor creste putin. Se dau la copt pentru aproximativ 10 minute.
5. Furescurile obtinute nu trebuie sa se rumeneasca, doar sa fie de culoare alba si un pic crapate deasupra.
6. Cand fursecurile se racesc se dau prin dulceata de caise incalzita putin iar apoi se dau prin nuca de cocos.
Sunt delicioase.

Va doresc pofta buna si un Paste Fercit!

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More