duminică, 6 noiembrie 2011

Prajitura cu mac, nuca de cocos si crema de ness

Ingrediente:
-          10 oua
-          500 g zahar_4 ling zahar
-          6 ling. faina
-          1praf de copt
-          50 g mac
-          150 g nuca de cocos
-          2 ling apa
-          2 plicuri de ness
-          150 ml lapte
-          300 g margarina sau unt

Blat:
Se bat separa 8 oua. Albusurile se bat cu 200 gr de zahar, 2 ling de faina, se adauga un praf de copt, 50 g mac si 150 g nuca de cocos.

Cand este batut bine amestecul, se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da la copt.

Foaie doboş:
2 oua se bat bine cu 2 linguri de apa, 4 linguri de zahar si 4 linguri de faina.

Se da la copt.

Crema:
Cele 8 galbenusuri ramase de la blat se amesteca cu 300 g de zahar, 2 plicuri de ness, 150 ml lapte si se fierb pe aburi.


Se ia crema de pe foc, se lasa la racit iar cand este rece se amesteca 300 g margarina sau unt.

Deasupra prajiturii se poate rade ciocolata.

Este o prajitura delicioasa, potrivita pentru o zi speciala.

1 comentarii:

Burlacu Constantin spunea...

Buna ziua,

Haideti sa colaboram! Ne putem ajuta reciproc!
Eu va pot ajuta cu ustensile si aparatura de bucatarie profesionala(HORECA) produse de firma HENDI, la preturi cu discount, iar in schimb ma puteti ajuta cu publicitate pe site-ul dvs., poate cateva cuvinte despre produsele mele. Daca dvs. aveti alta idee de cum ne putem ajuta unul pe celalalt, sunt deschis la discutii.( www.utilaje-produse-horeca.blogspot.com )

Toate cele bune!
Spor in bucatarie si sper sa ne auzim!

Constantin BURLACU

Reprezentant Vanzari
Hendi Romania
Tel: 0722.421.327 / 0763.668.011
E-mail: constantin.burlacu@hendi.ro
http://www.utilaje-produse-horeca.blogspot.com

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More