marți, 10 aprilie 2012

Cosulete cu gem si nuca


   Va sfatuiesc cu drag sa incercati aceste cosulete.
   Sunt potrivite pentru Sarbatori de Paste, cand toata familia se reuneste, mirosul care vine din cuptor cand se coc cosuletele este deosebit, copiii vor sta in jurul cuptorului asteptand sa fie gata (imi aduc aminte ca asa eram si eu si sora mea cand eram mici).

   Ingredientele pentru aluat sunt:
- 250g de untura de porc, se poate inlocui cu un pachet de unt sau un pachet de margarina pentru prajitura
- 150g zahar pudra
- 4 galbenusuri
- 4 linguri de smantana
- 500 g faina
- 1 lingurita de sare
- coaja de la o lamaie sau o portocala (dupa gust)
- 2 vanilii(optional)
- optional alte arome care va plac(scortisoara, esenta de rom – preferata )

    Mod de preparare:
    Se amesteca untura de porc cu faina, folosind mainile:) pana se omegenizeaza complet.
    Se adauga apoi cele 4 galbenusuri, zaharul pudra, cele 4 linguri de smantana, sarea si aromele, pana se obtine un aluat consistent.
    Din acest aluat de fac bilute care se intind de marginea cosuletului, dupa ce cosuletele au fost curatate bine. Nu este nevoie sa le ungeti cu ulei pentru ca aluatul contine untura.

    Pentru umplutura:
   Cele 4 albusuri ramse se bat spuma cu 150 g zahar pudra si 150 gr de nuca. 
Si aici se pot pune arome dupa preferinta(esenta de rom, de vanilie, coaja de lamaie).

    In fiecare cosulet, dupa ce s-a pus aluatul, se pune o lingurita de gem si apoi o lingurita de albus cu nuca si se da la copt.

Sunt foarte delicioase.

Va doresc pofta buna si Paste Fericit!


0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More